Art. 14. - În cazul în care, ca urmare a unor noi informaţii sau a reevaluării informaţiilor existente de la adoptarea prezentei directive, un stat membru deţine dovada clară că iradierea anumitor produse alimentare pune în pericol sănătatea umană, deşi res- - Directiva 1999/2/CE/22-feb-1999 de apropiere a legislaţiilor statelor membre privind produsele şi ingredientele alimentare tratate cu radiaţii ionizante

Acte UE

Editia Speciala a Jurnalului Oficial

În vigoare
Versiune de la: 27 Noiembrie 2024
Art. 14
(1)În cazul în care, ca urmare a unor noi informaţii sau a reevaluării informaţiilor existente de la adoptarea prezentei directive, un stat membru deţine dovada clară că iradierea anumitor produse alimentare pune în pericol sănătatea umană, deşi res-
pectă prevederile prezentei directive, statul membru respectiv poate să suspende temporar sau să impună restricţii aplicării prevederilor în cauză pe teritoriul său. Statul membru informează de îndată celelalte state membre şi Comisia cu privire la acestea, justificând decizia sa.
(2)Comisia examinează cât de curând posibil motivele prevăzute la alineatul (1) în cadrul Comitetului permanent pentru produse alimentare; aceasta ia măsurile corespunzătoare în conformitate cu procedura stabilită la articolul 12 alineatul (2). Statul membru care a luat decizia menţionată la alineatul (1) o poate menţine până la intrarea în vigoare a măsurilor.

(3)Comisia poate adapta prezenta directivă sau directiva de punere în aplicare a acesteia numai în măsura necesară asigurării protecţiei sănătăţii publice şi se limitează, în orice caz, la interdicţii sau restricţii comparativ cu situaţia juridică anterioară. Măsurile respective, destinate să modifice elemente neesenţiale ale prezentei directive, printre altele prin completarea acesteia, se adoptă în conformitate cu procedura de reglementare cu control menţionată la articolul 12 alineatul (3). Din motive imperative de urgenţă, Comisia ar trebui să poată utiliza procedura de urgenţă menţionată la articolul 12 alineatul (5).