Regulamentul 2245/07-nov-2025 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 în ceea ce priveşte condiţiile de utilizare a alimentului nou ulei de Schizochytrium sp. (ATCC PTA-9695)
Jurnalul Oficial seria L
În vigoarePentru Comisie Preşedinta Ursula VON DER LEYEN |
Aliment nou autorizat | Condiţiile în care poate fi utilizat alimentul nou | Cerinţe specifice suplimentare privind etichetarea | Alte cerinţe | Protecţia datelor | |
"Ulei de Schizochytrium sp. (ATCC PTA-9695) | Categorie specifică de alimente | Niveluri maxime de DHA | 1. Denumirea alimentului nou de pe eticheta produselor alimentare care îl conţin este «Ulei din microalgele Schizochytrium sp.» 2. Etichetarea suplimentelor alimentare care conţin mai mult de 250 mg DHA/zi trebuie să cuprindă o menţiune care să specifice că acestea nu trebuie consumate de copii cu vârsta sub trei ani." | ||
Produse lactate, cu excepţia băuturilor pe bază de lapte | 200 mg/100 g sau, pentru brânzeturi, 600 mg/100 g | ||||
Produse analoge lactatelor, cu excepţia băuturilor | 200 mg/100 g sau, pentru produse analoge brânzeturilor, 600 mg/100 g | ||||
Grăsimi tartinabile şi sosuri pentru salate | 600 mg/100 g | ||||
Cereale pentru micul dejun | 500 mg/100 g | ||||
Suplimente alimentare, astfel cum sunt definite în Directiva 2002/46/CE | 250 mg DHA/zi pentru populaţia generală | ||||
1 g DHA/zi pentru populaţia generală, cu excepţia sugarilor şi a copiilor de vârstă mică | |||||
Înlocuitori ai unei diete totale pentru controlul greutăţii, astfel cum sunt definiţi în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 şi înlocuitori ai unei mese pentru controlul greutăţii | 250 mg/porţie | ||||
Băuturi pe bază de lapte şi produse similare destinate copiilor de vârstă mică | 200 mg/100 g | ||||
Alimente care trebuie să compenseze consumul în urma efortului muscular intens, destinate în special sportivilor | |||||
Alimente pe care se menţionează absenţa sau prezenţa în cantităţi reduse a glutenului în conformitate cu cerinţele Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 828/2014 | |||||
Alimente destinate unor scopuri medicale speciale, astfel cum sunt definite în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | În conformitate cu necesităţile nutriţionale speciale ale persoanelor cărora le sunt destinate produsele | ||||
Produse de panificaţie (pâine, chifle şi biscuiţi dulci) | 200 mg/100 g | ||||
Batoane din cereale | 500 mg/100 g | ||||
Grăsimi pentru gătit | 360 mg/100 g | ||||
Băuturi nealcoolice (inclusiv produse lactate analoge şi băuturi pe bază de lapte) | 80 mg/100 g | ||||
Formule de început şi formule de continuare, astfel cum sunt definite în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | În conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | ||||
Preparate pe bază de cereale şi alimente pentru copii destinate sugarilor şi copiilor de vârstă mică, astfel cum sunt definite în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | 200 mg/100 g | ||||
Piure de fructe/legume | 100 mg/100 g | ||||